Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Evenwichtsafdeling

Experts op het gebied van de Keel-, Neus- en Oorheelkunde, de neurologie, de oogheelkunde, de neurochirurgie, het bewegingsapparaat, bio-medische technologie en klinische fysica werken binnen de functieafdeling Evenwicht nauw samen voor een doeltreffende diagnostiek en behandeling.

De afdeling loopt met haar wetenschappelijk onderzoek voorop in de ontwikkeling van nieuwste technieken van diagnostiek en behandeling. De afdeling beschikt daardoor steeds over alle geavanceerde onderzoekstechnieken voor een optimale diagnostiek die überhaupt beschikbaar zijn en maakt gebruik van een binnen het wetenschappelijk onderzoek zelf ontwikkeld meet- en analyse systeem (Balancelab). Tevens verzorgt de afdeling de scholing van KNO-artsen en neurologen uit de gehele wereld. 

Hoe werken de evenwichtsorganen?

lezing herman Kingma
Hoe werken je evenwichtsorganen en wat gebeurt er als ze niet meer goed werken?

In deze video legt Em. prof. Dr. Herman Kingma de werking uit van de evenwichtsorganen, de gevolgen van een niet goed werkend evenwicht en bespreekt de behandelmethoden.

Documentaire: Nieuw Evenwicht

Deze inhoud is gedeactiveerd totdat cookies zijn geaccepteerd

In deze documentaire zien we de introductie van het kunstmatig evenwichtsorgaan een stap dichterbij komen. Wetenschappers van het Maastricht UMC+ gaan bij acht patiënten met een ernstige evenwichtsstoornis een kunstmatige orgaan implanteren. Het doel van dit onderzoek is om de techniek uit te ontwikkelen en de behandeling sneller beschikbaar te maken voor patiënten.

Sluit de enquête