Dementie

Behandelingen

Binnen het Hersen+Zenuw Centrum zijn diverse ondersteuningsprogramma’s ontwikkeld voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

 • Voorlichting over het cognitief functioneren

  Voorlichting over het cognitief functioneren oftewel denkfuncties zoals het geheugen en neurologische en psychiatrische ziektebeelden.

 • Praktische adviezen en tips bij beperkingen

  Praktische adviezen en tips bij beperkingen op het gebied van het geheugen of andere denkfuncties (zoals taal, tempo, aandacht of planning).

 • Leren omgaan met (soms blijvende) beperkingen

  Leren omgaan met (soms blijvende) beperkingen op het gebied van het geheugen of andere denkfuncties (zoals taal, tempo, aandacht of planning). voorbeelden van behandeling zijn cognitieve gedragstherapie (CGT) en Acceptance and Committent Therapy (ACT).

 • E-health ondersteuning dementie

  Eén van de mogelijkheden is gepersonaliseerde E-health ondersteuning, zoals het programma Partner in Balans; een programma dat u via de computer kunt volgen onder begeleiding van een persoonlijke coach. U kiest in dit programma de onderwerpen die u aanspreken en u werkt aan persoonlijke doelen. Het doel van dit programma is om meer grip te krijgen en langer grip te houden op het dagelijks leven en de kwaliteit van het leven met dementie.