Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.
 • Behandeling bij evenwichtsstoornissen.
  Afhankelijk van de oorzaak kunnen evenwichtsstoornissen op verschillende manieren behandeld worden. Sommige stoornissen zijn vrij eenvoudig te behandelen met medicijnen, met oefeningen of door middel van injecties in het middenoor. Wanneer uw evenwichtsorgaan helemaal niet meer functioneert kunt u in aanmerking komen voor een behandeling door middel van neuromodulatie.

  Hierbij worden de zenuwuiteinden van de evenwichtszenuw  gestimuleerd door elektrodes.

  Op dit moment wordt binnen het Hersen+Zenuw Centrum onderzocht of een implantaat de functie van het evenwichtsorgaan kan overnemen. Dit implantaat is nu nog alleen beschikbaar voor een beperkte groep patiënten die meedoet aan het wetenschappelijk onderzoek. De verwachting is dat de mogelijkheden voor de behandeling van patiënten met evenwichtsstoornissen in de komende jaren groter gaan worden.

  operatieve mogelijkheden bij duizeligheid

  Daarnaast wordt binnen het Hersen+Zenuw Centrum veel aandacht besteed aan vestibulaire chirurgie dus het verhelpen van duizeligheid door een operatie. Een voorbeeld is het pluggen van het evenwichtsorgaan bij BPPD (benigne paroxysmale positieduizeligheid) of het bedekken en/of pluggen van een defect in het evenwichtsorgaan bij SCDS (superior canal dehiscence syndrome). 

  Lees meer

 • Folders bij behandeling van Evenwichtsstoornissen
  Voor behandeling van Evenwichtsstoornissen verwijs ik u naar bijgaande folders.
Sluit de enquête