• Op de geheugenpoli onderzoeken we de aard en oorzaak van de klachten die u of uw naaste ervaart. Na een uitgebreid gesprek kunt u verschillende onderzoeken krijgen, waaronder een neuropsychologisch onderzoek, een MRI scan, een bloedonderzoek en eventueel een ruggenprik.

    We werken hierbij samen in een team van psychiaters en neuropsychologen.

    Een aantal weken na de onderzoeken krijgt u hiervan de uitslag. Tevens worden eventuele mogelijkheden voor behandeling met u besproken.

  • Het neuropsychologisch onderzoek bestaat uit twee delen. Het eerste deel is het gesprek met de neuropsycholoog over uw klachten. Het tweede deel is een testonderzoek waarbij u allerlei tests en taken krijgt voorgelegd die gericht zijn op uw denkvermogen (geheugen, concentratie, aandacht, taal, etcetera). Waarom neuropsychologisch onderzoek wordt uitgevoerd, wordt hier nader toegelicht.

    Waarom neuropsychologisch onderzoek?

    Patiënten die zich op de Geheugenpoli melden hebben vaak klachten over het geheugen of over een van de andere bovengenoemde gebieden (zoals aandacht, taal, planning). Met behulp van het neuropsychologisch onderzoek kan de psycholoog een beeld vormen van de gestoorde en intacte vaardigheden van de patiënt.

Sluit de enquête