CI-team Zuid-Oost-Nederland

Welkom op de website van het CI-team Zuid-Oost-Nederland, kortweg CI-team ZON! CI-team ZON werd opgericht in 2000 en verzorgt het volledige CI-traject (intake, revalidatie en nazorg)  bij kinderen en volwassenen.

  • Zorg dichtbij huis

Het CI-team Zuid-Oost-Nederland is een samenwerkingsverband van het Maastricht UMC+ (het audiologisch centrum en de afdeling KNO), Adelante Audiologie & Communicatie (locatie Venlo-Blerick) en Libra Revalidatie & Audiologie (locatie Eindhoven). Dankzij dit unieke samenwerkingsverband is het CI-team ZON in staat zoveel mogelijk zorg rondom het cochleair implantaat dicht bij huis te leveren.

  • Innovatieve zorg

Door onze locatie in het hart van het Maastricht UMC+ is het CI-team ZON betrokken bij verschillende wetenschappelijke studies rondom CI, maar bijvoorbeeld ook evenwicht. Onder leiding van KNO-arts dr. van de Berg wordt een vestibulair implantaat of “VCI” ontwikkeld. Hierbij worden ook enkele elektroden in het evenwichtsorgaan geplaatst, om op die manier de evenwichtsfunctie van patiënten te gaan herstellen.

Door middel van dit én andere projecten willen we niet alleen onze kennis vergroten, maar vooral ook continu bijdragen aan een betere zorg voor onze patiënten.

Nieuwsgierig? Neem zeker een kijkje op de website! U vindt er heel wat informatie over alles wat met CI te maken heeft. Nog vragen? Neem dan zeker contact op met onze CI-coördinatoren via ci.kno@mumc.nl of 043-3875400, poli KNO Maastricht UMC+

CI-team logo
Logo MUMC
Adelante juiste formaat
Libra
Sluit de enquête