Met de auto of het vliegtuig op vakantie, ook dit is mogelijk met epilepsie. Het vergt mogelijk iets meer voorbereiding, maar het kan zeker. Voordat je op vakantie gaat is het belangrijk om te controleren of je nog voldoende medicatie hebt. Verder kan het bij een vliegvakantie van belang zijn dat je een verklaring hebt laten invullen door je behandelaar voor het meenemen van midazolam neusspray, dit medicament valt namelijk onder de opiatenwet. Neem je tabletten mee in de handbagage, stel dat je koffer op de verkeerde luchthaven terecht komt. Als je intercontinentaal reist en er sprake is van een tijdsverschil adviseren we je tijdig contact op te nemen met je behandelaren (neuroloog of verpleegkundig specialist) om advies in te winnen over medicatie gebruik en te overleggen hoe om te gaan met eventuele slaaponthouding.

In sommige situaties is het fijn om een brief van je behandelaar te hebben waarin staat beschreven dat je epilepsie hebt en waar je onder behandeling bent.

Stel dat je epilepsie onrustig is, zoek eventueel op voorhand het alarmnummer op en bekijk of er medische zorg op gepaste afstand aanwezig is.

https://epilepsie.nl/over-epilepsie/reizen-en-vakantie

Sluit de enquête