Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Ga terug

Mw.dr. R. Wassenberg

Gezondheidszorgpsycholoog in opleiding tot Klinisch Psycholoog

Korte beschrijving

Renske Wassenberg is werkzaam als gezondheidszorgpsycholoog Kinder en Jeugd op de afdeling Psychiatrie en Psychologie van het Maastricht UMC+.

Aandachtsgebieden

  1. Pediatrische psychologie
  2. Neuropsychologie

Contact

secretariaat  043-38 74 119

Curriculum vitae

Renske Wassenberg is werkzaam als gezondheidszorgpsycholoog Kinder en Jeugd op de afdeling Psychiatrie en Psychologie van het Maastricht UMC+. Zij werkt veel samen met kinderartsen, kinderneurologen en andere medisch specialisten in de zorg voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. Enerzijds biedt zij psychologische ondersteuning aan kinderen met chronische en/of ernstige ziekten zoals oncologie, taaislijmziekte, prematuriteit en epilepsie. Zij is betrokken bij de PICU en NICU follow-up poli. Anderzijds verricht zij diagnostiek op gebied van de cognitieve functies, emoties en gedrag en behandelt patiënten met somatische aandoeningen.

Verder is ze betrokken bij het onderwijs binnen de UM (geneeskunde en psychologie) en postdoctoraal onderwijs in het kader van de beroepsopleidingen voor BIG-psychologen. Ook geeft zij regelmatig onderwijs aan kinderverpleegkundigen en kinderartsen. 

Opleidingen

2018 gestart met opleiding tot Klinisch Psycholoog Kinder en jeugd, RINO groep te Utrecht.
2007-2008 Opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog RINO Zuid te Eindhoven.
2004-2007 Promotietraject bij Universiteit Maastricht, Faculteit der Geneeskunde, afdeling Psychiatrie en Neuropsychologie.
Promotoren: Prof. Dr. J. Jolles en Prof. Dr. J. S. H. Vles. Titel proefschrift: 'Differential cognitive development: a neuropsychological approach'.
1998-2002 Psychologie aan de Universiteit Maastricht.

Deelnames, projecten en nevenfuncties

Lid van de volgende verenigingen:
Nederlandse Vereniging van Neuropsychologie,
Nederlands Instituut van Psychologen,
Vereniging EMDR Nederland,
Nederlandse Vereniging voor Gezondheidspsychologie.

Sluit de enquête