Dr. N.A. Sutedja

Neuroloog/Klinische Neurofysioloog

Aandachtsgebieden

  • Ultrageluid en doorbloeding van de hersenen  
  • Monitoring van het ruggenmerg
  • EMG bij neuromusculaire ziekten

Contact

Telefoon: 043 387 72 72

Over

Nadia Sutedja is sinds 1 juli 2014 als staflid verbonden aan de afdeling Klinische neurofysiologie.
Haar werkzaamheden in de patiëntenzorg omvatten het verrichten en interpreteren van algemene neurofysiologische diagnostische tests (oa. EEG, EMG, duplex, evoked potentials). Daarnaast bewaakt zij tijdens operaties essentiële neurologische functies van hersenen en ruggenmerg door middel van neurofysiologische technieken (oa. bij operaties van halsvaten, aorta en wervelkolom).
Wetenschappelijk is zij breed georiënteerd. Zij heeft laboratorium onderzoek verricht naar onderliggende mechanismen van leren en geheugen (Columbia University, New York, 2002). Zij is gepromoveerd op patiëntgebonden neuromusculair onderzoek naar risicofactoren bij amyotrofische laterale sclerose (Universiteit Utrecht, 2010). In het MUMC+ gaat zij in een internationaal samenwerkingsverband onderzoek doen naar nieuwe technieken om de functie van het ruggenmerg beter te bewaken.
Zij is intensief betrokken bij het onderwijscurriculum van het co-schap neurologie en verzorgt een groot deel van de colleges/practica voor co-assistenten. Daarnaast is zij betrokken bij de opleiding van artsen in opleiding tot neuroloog.
Zij is lid van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Neurofysiologie (NVKNF), Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN) en American Academy of Neurology (AAN).

Opleidingen

  • VWO, Erasmiaans Gymnasium, Rotterdam.
  • Geneeskunde, Universiteit Utrecht.
  • Neuroloog in opleiding i.c.m. promotieonderzoek, UMC Utrecht.

Werkervaring

Neuroloog / klinisch neurofysioloog, Maastricht University Medical Center (2014 tot heden)

Sluit de enquête