Dr. R. Rouhl

Neuroloog

Korte beschrijving

Neurologie is een medisch specialisme dat zich met name bezighoudt met de diagnostiek en behandeling van ziekten van de hersenen, het ruggenmerg, de zenuwen en spieren van de mens. Binnen de neurologie is hij gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van epilepsie met een genetische (erfelijke) oorzaak, in de behandeling van epilepsie na een herseninfarct of bij een hersentumor, de diagnostiek en behandeling van auto-immuun encefalitis en de nieuwe behandeling diepe hersenstimulatie bij epilepsie. 

Aandachtsgebieden

R. Rouhl is werkzaam als neuroloog op de afdeling Neurologie van het MUMC+ en in het Academisch Centrum voor Epileptologie.

Zijn werkzaamheden in de zorg omvatten naast de algemene neurologie de epilepsiechirurgie: het bepalen of patiënten in aanmerking komen voor een operatie ter behandeling van hun epilepsie die vervolgens door een neurochirurg wordt uitgevoerd.

BIG-register

29060837101

Contact

Over

Hij is verbonden aan wetenschappelijk onderzoek naar verschillende aspecten rondom epilepsie. Hij doet onderzoek naar genetische oorzaken van epilepsie, en hij is betrokken bij onderzoek naar diepe hersenstimulatie, waarbij middels innovatieve technieken (o.a. elektrische signalen van de hersenen) wordt gestreefd naar een nauwkeurigere bepaling van het optimale gebied voor de stimulatie. Verder doet hij onderzoek naar factoren die het voorkomen van epilepsie voorspellen na een beroerte en naar klinische determinanten van antistoffen die voorkomen in het bloed bij patiënten met epilepsie.

Ook is hij betrokken bij de de opleiding van co-assistenten en artsen in opleiding tot neuroloog evenals het onderwijs aan geneeskunde studenten binnen de UM.

Deelnames, projecten en nevenfuncties

Hij is lid van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie, en bestuurslid zowel bij de Nederlandse Liga tegen Epilepsie als bij de Sectie Wetenschappelijk Onderzoek van de Liga. 

 

 

Sluit de enquête