Dr. M.L.F. Janssen

Neuroloog en Klinisch Neurofysioloog

Korte beschrijving

M. Janssen is werkzaam als neuroloog en klinisch neurofysioloog op de afdeling Neurologie van het MUMC+. Binnen de neurologie is hij gespecialiseerd in bewegingsstoornissen: de ziekte van Parkinson, dystonie en tremoren. Zijn werkzaamheden in de zorg omvatten naast klinische neurofysiologie het toedienen van botuline-toxine injecties bij dystonie en de zorg rondom diepe hersen stimulatie bij bewegingsstoornissen.

Aandachtsgebieden

Parkinson en Dystonie

Contact

Telefoonnummer 043-387 7272 (secretariaat klinische neurofysiologie)

Over

Dr. Janssen is opgeleid tot neuroloog in het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) en gepromoveerd aan de Universiteit Maastricht (UM) op het gebied van diepe hersenstimulatie bij de ziekte van Parkinson. Naast de werkzaamheden in de zorg is hij als universitair docent verbonden aan de School for Mental Health and Neurosciences MHeNS) van de UM. Zijn wetenschappelijk onderzoek richt zich op de optimalisatie van de behandeling van patiënten met bewegingsstoornissen of andere hersenziekten middels diepe hersenstimulatie stimulatie. Hiertoe begeleidt hij meerdere promovendi.

Verder is hij betrokken bij de opleiding van artsen in opleiding tot neuroloog evenals het onderwijs aan geneeskunde studenten binnen de UM. Tenslotte is hij lid van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie, Nederlandse Vereniging voor Klinische Neurofysiologie en de Movement Disorder Society.

Sluit de enquête