Martijn Broen

Dr. M. Broen

Neuroloog

Aandachtsgebieden

Hersentumoren
Neurofibromatose

BIG-register

79914356401

Contact

T. 043-3876400
E. poli.oncologie@mumc.nl

Over

Ik heb mijn studie Geneeskunde gevolgd in Maastricht en ben daarna in het Maastricht UMC+ opgeleid tot neuroloog. Na een korte periode in het oncologiecentrum Daniël den Hoed in Rotterdam, ben ik in 2017 als staflid neurologie begonnen in het MUMC+ en houd ik mij in het bijzonder bezig met het vakgebied van de neuro-oncologie. Voorbeelden hiervan zijn de behandeling van zeldzame hersentumoren, maar ook hersentumoren die zijn ontstaan door uitzaaiingen van een tumor ergens anders in het lichaam. Sinds 2018 ben ik voorzitter van het Maastricht UMC+ Expertisecentrum voor Neuro-Oncologie. Daarnaast ben ik als neuroloog coördinator van het neurofibromatoseteam voor volwassenen van het MUMC+.

Ik streef ernaar om iedere patiënt op de best mogelijk manier te behandelen, waarbij de patiënt als mens en zijn kwaliteit van leven, centraal staat. Regionaal en multidisciplinair overleg is daarin heel belangrijk, evenals een goede bereikbaarheid voor zowel patiënt, familie en collega's. Ik vind het daarnaast belangrijk dat beslissingen worden genomen in goed overleg en samen met patiënt en familie, toegespitst op de specifieke behoeften en wensen van de patiënt.

Met wetenschappelijk onderzoek probeer ik de behandeling voor onze patiënten te verbeteren. Door verbinding tussen patiëntenzorg en wetenschap én de directe betrokkenheid van patiënten en naasten streven we naar de beste kwaliteit van zorg. De nationale erkenning als expertisecentrum door het VWS en de Europese erkenning als onderdeel van het European Reference Network (ERN) voor zeldzame hersentumoren, onderstrepen deze kwaliteit.

Naast patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek bestaat mijn werk voor een deel uit het geven van onderwijs aan studenten, coassistenten en arts-assistenten in opleiding. Daarnaast ben ik lid van de Landelijke werkgroep voor zeldzame hersentumoren, de kwaliteitscommissie van het NF1 netwerk en diverse (inter)nationale commissies voor hersentumoren en neurofibromatose.

Sluit de enquête