Evenwichtsafdeling Maastricht UMC+

Het Expertisecentrum Duizeligheid is een expertisecentrum volgens de website Duizeligheidscentra.nl. Dit betekent dat alle patiënten met duizeligheidsklachten en evenwichtsstoornissen hier specialistische zorg kunnen krijgen. Daarnaast is er veel kennis over weinig voorkomende ziektes en wordt er ook veel wetenschappelijk onderzoek verricht naar duizeligheid. Dit heeft ervoor gezorgd dat het Maastricht UMC+ internationaal voorloper is op het gebied van onderwijs, onderzoek, diagnostiek en behandeling van duizeligheid en evenwichtsstoornissen.

Als u meer wilt weten over onderzoeken en behandelingen in het Maastricht UMC+, uw afspraak in het MUMC+, ziektes die leiden tot duizeligheid of evenwichtsstoornissen, ons team of onderzoek, dan kunt u dit vinden in het menu rechts.

Voor meer informatie willen wij u ook wijzen op Duizeligheidscentra.nl ”. Dit is een website van alle Duizeligheidscentra in Nederland, mede op initiatief van Maastricht UMC+. Deze website biedt extra informatie over duizeligheid. Daarnaast kunt u zien waar behandelingen voor duizeligheid zoals fysiotherapie, psychologische behandelingen en revalidatie, bij u in de regio worden aangeboden.

Hieronder vindt u een film van Em. Prof. Dr. Herman Kingma. Hij geeft hierin uitleg over de evenwichtsorganen, wat er gebeurt als de evenwichtsorganen niet goed werken en hoe dit behandeld kan worden.

Hoe werken de evenwichtsorganen?
lezing herman Kingma
Kinderevenwicht Meer informatie
Folders Evenwicht Meer informatie
Sluit de enquête