
Telefoon: 043-387 58 55
e-mail: polikliniek.klinischegenetica@mumc.nl
Telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 13.00 uur. Lees verder voor meer informatie
Bezoek op afspraak: van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 17:00 uur
Volg 6 Niveau 1 (Blauw)
Routeplanner
Verwijzing
Uw huisarts, specialist of verloskundige verwijst u naar de polikliniek. Uw eerste afspraak krijgt u thuis gestuurd, nadat uw verwijzing is gefaxt, gemaild of gepost.
E-mail adres
polikliniek.klinischegenetica@mumc.nl
Speciale spreekuren
De afdeling Klinische Genetica kent een aantal multidisciplinaire spreekuren. Dit zijn spreekuren waarbij meerdere specialisten vanuit verschillende disciplines betrokken zijn. Er zijn spreekuren voor erfelijke hartziekten, erfelijke kanker, erfelijke neurologische aandoeningen, erfelijke huidaandoeningen, zeldzame ontwikkelingsstoornissen, volwassenen met Down-syndroom, erfelijkheid en kinderwens, Syndroom van Marfan, Huntington expertisecentrum.
Buitenpoli’s
Afhankelijk van uw woonadres en de zorgvraag is het mogelijk dat u doorverwezen wordt naar een van onze buitenpoli's. Informeer bij onze polikliniek naar de mogelijkheden.
- Máxima Medisch Centrum Veldhoven
- Máxima Medisch Centrum Eindhoven (Borstcentrum)
- Viecuri Medisch Centrum Venlo
- Zuyderland Medisch Centrum Heerlen en Sittard
- Catharina ziekenhuis Eindhoven
Biobank
Tijdens uw polibezoek vraagt uw behandelend arts om toestemming voor het bewaren van medische gegevens en/of lichaamsmateriaal voor toekomstig wetenschappelijk onderzoek. Op die manier proberen wij meer te leren over de functie van genen en oorzaken van aandoeningen.
Wat neemt u mee?
- uw afspraakbevestiging
- uw patiëntenpasje
- legitimatiebewijs (rijbewijs of paspoort)
U meldt zich met uw patiëntenpasje aan de balie. Bent u nog nooit in het Maastricht UMC+ geweest, laat dan eerst een patiëntenpasje maken bij het Servicepunt Patiëntenregistratie, niveau 1 op het Poliplein.
Uw pasfoto in uw dossier
Wij maken van al onze patiënten die een polikliniek of een functie-afdeling bezoeken eenmalig een pasfoto. Deze foto wordt opgenomen in uw digitale dossier. Een belangrijk voordeel hiervan is dat de arts met wie u een afspraak heeft, meteen weet wie u bent, als hij/zij u ophaalt uit de wachtkamer. Verder is het in het kader van de patiëntveiligheid belangrijk dat de arts in één oogopslag ziet dat u de juiste persoon bent.
Lees meer over waar en wanneer u de pasfoto kunt laten maken.
Verhinderd?
Als u op het moment van de afspraak verhinderd bent, geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door. Er kan dan iemand anders in uw plaats komen en de medewerkers kunnen voor u een nieuwe afspraak maken.
Wachttijden
Wij proberen op tijd te werken. Toch lukt dat niet altijd. Als bij aanmelding aan de balie bekend is dat het spreekuur uitloopt, dan zal de baliemedewerker u hierover informeren
Aanvullend onderzoek
Bij de Centrale Prikdienst (voor bloedafname) en de ECG dienst (hartfilmpje) kunt u zonder afspraak terecht. Voor de meeste andere onderzoeken moet u een afspraak maken. Wanneer u voor verschillende onderzoeken terug moet komen naar het azM, kunt u de baliemedewerkers vragen de onderzoeken zoveel mogelijk achter elkaar te plannen.
Kosten behandeling
Informatie over de kosten voor een behandeling in het ziekenhuis vindt u op `kosten behandeling`.
De arts
Een academisch ziekenhuis leidt ook artsen (arts-assistenten) op. Deze arts-assistenten werken een aantal maanden op de poliklinieken onder toezicht van de specialist. Het is dus mogelijk dat u niet altijd dezelfde arts ziet als u terugkomt voor controle.
Met wie krijgt u nog meer te maken in het ziekenhuis.