Diagnostiek & onderzoek ARFID

De poli ARFID in het MUMC (onderdeel van de afdeling eetstoornissen) is er voor volwassenen met ARFID. Wij doen diagnostiek - om vast te stellen of er sprake is van ARFID - en ook bieden wij behandeling aan mensen met ARFID.

Hoe wordt de eetstoornis ARFID vastgesteld?

De intake (diagnostiek) bestaat uit allerlei onderdelen:

- Enkele gesprekken met de intaker, een psycholoog: Hierin zal op allerlei aspecten worden ingegaan, zoals wanneer en hoe het probleem is ontstaan, wat u al allemaal heeft geprobeerd, uw achtergrond en ontwikkeling, en andere levensgebieden en klachten worden besproken. We proberen de hele mens te zien en praten niet alleen over ARFID. In een van deze gesprekken neemt de psycholoog een gestructureerd interview af over ARFID (de PARDI).

- Een consult bij de diëtist: u houdt een week lang een eetdagboek bij. De diëtist bespreekt met u uw huidige voedingspatroon, om zo samen te ontdekken welke voeding(sstoffen) u mist om gezond te zijn.

- Een consult bij de psychiater: de psychiater praat met u over uw eetprobleem en neemt bloed af. Er wordt bekeken of er in uw bloed ook tekorten te zien zijn.

- Een psychologisch onderzoek: u komt langs bij iemand die testen en vragenlijsten bij u afneemt. Voor ARFID zijn dit vragenlijsten over eetgedrag en allerlei soorten eetstoornissen, over andere psychische klachten zoals depressie, en over uw persoonlijkheid.

De intaker is uw hulpverlener tijdens de hele intake, uw aanspreekpunt. Zij zorgt ervoor dat alle intake-onderdelen (diëtist, psychiater, psychologisch onderzoek) worden gepland met u.

Als alles achter de rug is, zal de intaker met u een adviesgesprek plannen waarin alle uitkomsten worden besproken en een advies voor behandeling (of verwijzing) wordt gegeven.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sluit de enquête