Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Communicatie kinderen

Het Audiologisch Centrum van het Maastricht UMC+ biedt een ouder-kind communicatiecursus aan, gebaseerd op de Hanen-methode. Deze behandeling is bedoeld voor ouders van jonge kinderen (tussen 1.5 en 4 jaar) met een vertraagde spraak- en taalontwikkeling.

Tijdens deze cursus leren ouders van jonge kinderen eenvoudige strategieën die zij kunnen gebruiken om hun kind te helpen beter te communiceren.  Daarnaast leren ouders de taalontwikkeling van hun kind te stimuleren. Ze leren dagelijkse situaties bewust om te buigen tot ideale taalmomenten, aangepast aan het taalniveau van het kind op dat moment. Hierbij word rekening gehouden met de hulpvraag van ouders, hun individuele leerstijlen, de zorgen en interesses van de ouders. Bij specifiekere vragen of behoeften is een individueel traject op maat mogelijk.

Uw kind heeft een verwijzing naar het Audiologisch Centrum nodig van uw huisarts, de KNO arts of ander medisch specialist. Daarna krijgt u een uitnodiging voor een intakegesprek thuisgestuurd. Deze behandeling valt onder medisch-specialistische zorg en wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. Meer informatie in de bestanden hieronder.

ouder kind
Sluit de enquête