Zenuwbeknelling

Carpaal tunnelsyndroom (CTS)

Een CTS is een zenuwbeknelling (van de nervus medianus) ter hoogte van de pols. De diagnose wordt doorgaans bevestigd middels een zenuwgeleidingsonderzoek. Een van de behandelingen voor een CTS is een operatie waarbij onder lokale verdoving de zenuw wordt vrijgelegd. Deze ingreep duurt ongeveer 10 minuten en vindt plaats op het chirurgisch dagcentrum. Een gedetailleerde uitleg over deze aandoening en de behandeling vindt u op de website van de Nederlandse vereniging voor Neurochirurgie. 

Sulcus nervi ulnaris syndroom (SNUS)

Een andere zenuw die soms bekneld raakt is de nervus ulnaris, en doorgaans gebeurt dit ter hoogte van de elleboog. Ook hier wordt de diagnose meestal bevestigd middels een zenuwgeleidingsonderzoek en kan deze beknelling middels een operatie onder lokale verdoving worden opgeheven. Deze ingreep duurt ongeveer 20 minuten en vindt plaats op het chirurgisch dagcentrum. Een gedetailleerde uitleg over deze aandoening en de behandeling vindt u op de website van de Nederlandse vereniging voor Neurochirurgie. 

 

Plexus brachialis

De plexus brachialis is een vlechtwerk van zenuwen ter hoogte van de oksel en deze kan o.a. beschadigd raken bij de geboorte of door een ongeval. Operaties aan de plexus brachialis worden uitgevoerd door neurochirurg Van Nie in het Zuyderland, locatie Heerlen. 

Sluit de enquête