Stemproblemen

Deze pagina heeft tot doel u informatie te geven over stemproblemen. Wat doet de KNO-arts tijdens het stemonderzoek? Welke vormen van stemproblemen zijn er? Wat kan er aan stemproblemen gedaan worden? Allemaal vragen waar u hier meer over kunt lezen.

Stemonderzoek

Stroboscopisch onderzoek Het is mogelijk dat als gevolg van het onderzoek wordt besloten tot verwijzing naar de logopedist voor onderzoek naar de manier van spreken. Meestal gebeurt dat aansluitend aan het bezoek aan de KNO-arts als u op het stemspreekuur komt, het kan ook zijn dat u hiervoor een aparte afspraak krijgt zodat uitgebreider onderzoek kan plaatsvinden.  logopedisch onderzoek MUMC Fonetografie              Meestal
Stroboscopisch onderzoek

Bij het bezoek aan de KNO-arts/laryngoloog zal onderzoek naar uw stembanden plaatsvinden. Dat wordt gedaan door middel van een stroboscoop. Dit apparaat produceert flitslicht, waardoor de stembandtrilling zichtbaar gemaakt wordt. De camera wordt aangesloten op een optiek dat via de mond of via de neus richting uw stembanden kijkt.

Het is mogelijk dat als gevolg van het onderzoek wordt besloten tot verwijzing naar de logopedist voor onderzoek naar de manier van spreken. Meestal gebeurt dat aansluitend aan het bezoek aan de KNO-arts als u op het stemspreekuur komt, het kan ook zijn dat u hiervoor een aparte afspraak krijgt zodat uitgebreider onderzoek kan plaatsvinden. Meestal duurt het bezoek aan de KNO-arts/laryngoloog in het stemspreekuur 20 minuten met nog 20 minuten onderzoek door de logopedist.

Fonetografie
Fonetografie

 

 

  

 

 

 

 

Onderzoek bij de polikliniek Logopedie
Folder
Mumc+ foto online folders
Sluit de enquête