Mayke

Dr. M. Oosterloo

Neuroloog

Korte beschrijving

Dr. M. Oosterloo is werkzaam als neuroloog op de afdeling Neurologie van het MUMC. Neurologie is een medisch specialisme dat zich met name bezighoudt met de diagnostiek en behandeling van ziekten van de hersenen, het ruggenmerg, de zenuwen en spieren van de mens. Binnen de neurologie is zij gespecialiseerd in de volgende bewegingsstoornissen: de ziekte van Huntington, erfelijke bewegingsstoornissen en de ziekte van Parkinson.

Aandachtsgebieden

  • Ziekte van Huntington
  • Erfelijke bewegingsstoornissen
  • Ziekte van Parkinson

Contact

Over

Dr. Oosterloo is opgeleid tot neuroloog in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Naast de werkzaamheden in de zorg is ze als onderzoeker verbonden aan wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Huntington in samenwerking met de School for Mental Health and Neurosciences MHeNS) van de Universiteit Maastricht (UM).

Verder is ze betrokken bij de opleiding van coassistenten en artsen in opleiding tot neuroloog evenals het onderwijs aan geneeskunde studenten binnen de UM. Tenslotte is ze lid van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie, European Huntington’s Disease Network (EHDN), stuurgroep van het Huntington Kennisnetwerk Nederland (HKNN) en bestuurslid van de Dutch Huntington’s Disease Research Network (DHDRN).

Sluit de enquête