Polikliniek Neurologie

Contact
Openingstijden
Telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 13.00 uur. Lees verder voor meer informatie
Bezoek op afspraak: van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 17:00 uur
Route in het ziekenhuis
Volg 6 Niveau 1 (Blauw) 
Routeplanner

Brugpoli

Indien er bij u sprake is van verdenking op één van de onderstaande aandoeningen, kunt u door uw huisarts verwezen worden naar de brugpoli.

  • Verdenking op een hernia of wervelkanaalvernauwing
  • Hoofdpijn
  • Carpale Tunnel Syndroom

Hart en vaatcentrum

Indien er sprake is van een neuro vasculaire aandoening zoals een herseninfarct, hersenbloeding, TIA of vaatafwijkingen in de hersenen als een aneurysma, wordt u over het algemeen verwezen naar de neuroloog die spreekuur doet op het hart- en vaatcentrum.

Verwijzing

Uw huisarts verwijst u naar de polikliniek of brugpoli. Uw eerste afspraak krijgt u thuisgestuurd.

Telefonische bereikbaarheid

Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Wat neemt u mee?

  • afsprakenbrief
  • patiëntenpasje
  • verwijsbrief (indien van toepassing) 
  • identiteitsbewijs
  • verzekeringsbewijs
  • actueel medicijnen overzicht (ook wel AMO genoemd)  

U meldt zich met uw patiëntenpasje aan de balie. Bent u nog nooit in het Maastricht UMC+ geweest, laat dan eerst een patiëntenpasje maken bij het Servicepunt Patiëntenregistratie, niveau 1 op het Poliplein.

Uw pasfoto in uw dossier

Wij maken van al onze patiënten die een polikliniek of een functie-afdeling bezoeken eenmalig een pasfoto. Deze foto wordt opgenomen in uw digitale dossier. Een belangrijk voordeel hiervan is dat de arts met wie u een afspraak heeft, meteen weet wie u bent, als hij/zij u ophaalt uit de wachtkamer. Verder is het in het kader van de patiëntveiligheid belangrijk dat de arts in één oogopslag ziet dat u de juiste persoon bent.
Lees meer over waar en wanneer u de pasfoto kunt laten maken.

Verhinderd?

Als u op het moment van de afspraak verhinderd bent, geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door. Er kan dan iemand anders in uw plaats komen en de medewerkers kunnen voor u een nieuwe afspraak maken.

Wachttijden

Wij proberen op tijd te werken. Toch lukt dat niet altijd. Als bij aanmelding aan de balie bekend is dat het spreekuur uitloopt, dan zal de baliemedewerker u hierover informeren.

Aanvullend onderzoek

Bij de Centrale Prikdienst (voor bloedafname) en de ECG dienst (hartfilmpje) kunt u zonder afspraak terecht. Voor de meeste andere onderzoeken moet u een afspraak maken. Wanneer u voor verschillende onderzoeken terug moet komen naar het Maastricht UMC+, kunt u de baliemedewerkers vragen de onderzoeken zoveel mogelijk achter elkaar te plannen.

Kosten behandeling

Informatie over de kosten voor een behandeling in het ziekenhuis vindt u op `kostenbehandeling`.

De arts

Een academisch ziekenhuis leidt ook artsen (arts-assistenten) op. Deze arts-assistenten werken een aantal maanden op de poliklinieken onder toezicht van de specialist. Het is dus mogelijk dat u niet altijd dezelfde arts ziet als u terugkomt voor controle.
Met wie kunt u nog meer te maken krijgen in het ziekenhuis.

Sluit de enquête