Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Zenuwblokkade

De behandeling van pijn is afhankelijk van het soort pijn dat een patiënt ervaart. De meest gebruikte manieren om pijn te bestrijden zijn medicijnen en oefentherapie. Maar waar dit niet (voldoende) helpt kan een patiënt soms ook tegen pijn behandeld worden door middel van neuromodulatie. Binnen het Hersen+Zenuw Centrum kan neuromodulatie in de vorm van een zenuwblokkade of als ruggenmergstimulatie worden toegepast.

Een zenuwblokkade is een effectieve manier van pijnbestrijding bij bepaalde vormen van aangezichtspijn (trigeminusneuralgie), bij nekhernia met pijn in de arm en bij herniaklachten met pijn in het been. Voor de zenuwblokkade wordt een heel klein naaldje in de oorsprong van de zenuw ingebracht. Gedurende 90 seconden wordt er een heel klein elektrisch stroompje door het naaldje geleid waardoor de zenuw de pijn minder goed kan geleiden.

Het zal bij de meeste patiënten waarschijnlijk niet lukken om helemaal pijnvrij te raken door de pijnbehandeling binnen het Hersen+Zenuw Centrum. Een vermindering van 40 tot 70% is echter in veel gevallen wel reëel. De behandelend specialist bespreekt met elke patiënt de verwachtingen en mogelijkheden in zijn specifieke situatie. Patiënten bij wie de pijn na de pijnbestrijdingsbehandeling nog niet voldoende afgenomen is, komen voor verdere behandeling in aanmerking voor het Pijncoping programma van de geestelijke gezondheidszorg binnen het Hersen+Zenuw Centrum