Dr. D. Eekers

Radiotherapeut-oncoloog

Aandachtsgebieden

  • Radiotherapie-Oncologie
  • Hersentumoren
  • Schedelbasis tumoren
  • Pijnbehandeling (palliatie)

Contact

Over

Sinds het afronden van mijn opleiding tot radiotherapeut-oncoloog (in 2005) houd ik mij in het bijzonder bezig met het vakgebied van de neuro-oncologie (kanker van hersenen en zenuwbanen) en palliatie. Na 8 jaar met veel plezier in Tilburg gewerkt te hebben, werk ik sinds 2012 in MAASTRO Clinic. Ik behandel daar patiënten uit de gehele zuidelijke regio.

Middels wetenschappelijk onderzoek streef ik ernaar de huidige, reeds hoog kwalitatieve en gedetailleerde behandeling van patiënten met tumoren in het hoofd, nog verder te verbeteren. In 2018 ben ik gepromoveerd op verschillende soorten straling (fotonen, protonen of koolstofionen) voor het bestralen van de hersen en het hoofd & hals gebied met als doel de bijwerkingen van deze behandeling zo laag mogelijk te houden voor de patiënt. Met name het sparen van het geheugen & concentratievermogen heeft mijn speciale aandacht..

Ik ben intensief betrokken bij het tot stand komen van het Zuid-Oost Nederland Protonen Therapie Centrum van MAASTRO en Maastricht UMC+ (ZONPTC). Ik ben lid van het Landelijke Platform Protonen Therapie (LPPT), OncoZon Neuro Oncologie werkgroep, Landelijk Platform Neuro Oncologie (LPRNO) en de Nederlandse Protonen Schedelbasis Werkgroep (PSBW). Als lid van de landelijke werkgroepen neuro-oncologie (LWNO, DBTR) en de Europese Brain Tumor Group (BTG EORTC) neem ik deel aan diverse internationale studies. Ik ben consulent van voor de neuro-oncologie, schedelbasis en endocrinologie werkgroepen. Internationaal ben ik lid van European Association of Neuro-Oncology (EANO), de Europese Protonen Centra werkgroep (EPTN) en werk aan afstemming tussen de Europese protonen centra op het gebied van de neuro-oncologie.

Sluit de enquête