dr. M. Kuijf

neuroloog

Korte beschrijving

M. Kuijf is werkzaam als neuroloog op de afdeling Neurologie van het MUMC. Neurologie is een medisch specialisme dat zich met name bezighoudt met de diagnostiek en behandeling van ziekten van de hersenen, het ruggenmerg, de zenuwen en spieren van de mens. Binnen de neurologie is hij gespecialiseerd in de volgende bewegingsstoornissen: de ziekte van Parkinson, dystonie, tremoren en ataxie. Zijn werkzaamheden in de zorg omvatten naast de algemene neurologie het toedienen van botuline-toxine injecties bij dystonie en zorg rondom diepe hersen stimulatie bij bewegingsstoornissen.

Aandachtsgebieden

Deep Brain Stimulation, Dystonie en ziekte van Parkinson

Contact

Over

Als onderzoeker is hij verbonden aan wetenschappelijk onderzoek naar verschillende aspecten rondom de ziekte van Parkinson. Door het beter in kaart brengen van andere klachten dan bewegingsproblematiek en het testen van toepassingen om bijvoorbeeld verdere achteruitgang van het geheugen te voorkomen wordt ernaar gestreefd ook deze aspecten rondom de ziekte beter te kunnen gaan behandelen. Daarnaast heeft hij interesse in onderzoek dat zich op innovatieve wijze bezighoudt met het nauwkeuriger bepalen van de juiste stimulatie gebieden in de hersenen middels nieuwe MRI-scan technieken. Dit onderzoek vindt plaats in samenwerking met de Mental Health and Neurosciences (MHeNS) van de Universiteit Maastricht (UM) en de afdeling neurologie van het Radboudumc in Nijmegen.

Verder is hij betrokken bij de de opleiding van co-assistenten en artsen in opleiding tot neuroloog evenals het onderwijs aan geneeskunde studenten binnen de UM.

Hij is lid van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie, de Nederlandse Vereniging voor Functionele Neurochirurgie Bewegingsstoornissen (NVFNB) en van het Regionaal Parkinson Centrum Zuid Limburg.

Researchgate.

Sluit de enquête