Onderzoeksresultaten

Onderzoek Universitair Medisch Centrum
Een Universitair Medisch Centrum verbindt wetenschappelijk onderzoek en onderwijs met zorg, zodat nieuwe behandelingen kunnen worden ontwikkeld. Het Maastricht UMC+ is dan ook een ideale voedingsbodem voor innovatie. Met de fundamentele kennis die we opdoen gaan we zelfs nog een stapje verder. We proberen het menselijk lichaam en het ontstaan van ziektes tot in detail te begrijpen en op basis van die kennis de gezondheid van ieder individu te bevorderen en de kwaliteit van leven te vergroten. Niet alleen als je ziek bent, juist ook als je nog gezond en vitaal bent. Dar staat de '+' voor in onze naam.

Onderzoek Hersen+Zenuw Centrum
Binnen het Hersen+Zenuw Centrum worden diverse aandoeningen van de hersenen en/of het zenuwstelsel behandeld. Er wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan om meer over een ziekte te weten te komen en om betere behandelingen voor ziekten te vinden.  

Aanmelding voor wetenschappelijk onderzoek binnen het Hersen+Zenuw Centrum
Wilt u deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek dan kunt u zich aanmelden om mee te doen. Meer inlichting vindt u bij de diverse aandoeningen waar u per aandoening meer informatie vindt.