Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Communicatie volwassenen

Het Audiologisch Centrum in het Maastricht UMC+ biedt communicatiecursussen aan voor slechthorenden en hun omgeving. Deze cursussen worden gegeven door Monique Schuite, maatschappelijk werker, en Xandra van der Tier, logopedist.

Slechthorend?

Bent u slechthorend? Zou u graag willen leren spraakafzien? Zou u meer inzicht willen krijgen in uw slechthorendheid voor u en uw omgeving? Heeft u vragen over hoe u het beste om kunt gaan met uw slechthorendheid of hoe u als omgeving de slechthorende het beste kunt benaderen? Wenst u in contact te komen met andere slechthorenden en hun omgeving? Dan kan het volgen van de communicatiecursus wellicht zinvol voor u zijn.

In deze cursus ontvangt u informatie over communicatieregels en het meer technische ‘spraakafzien’. Er wordt verder ingegaan op de sociale en emotionele aspecten van slechthorendheid en wat dit betekent voor u en uw omgeving. Tevens is er tijdens de cursus aandacht voor hoe u als slechthorende de regie weer in eigen hand kunt nemen.

Interesse? U heeft een verwijzing naar het Audiologisch Centrum nodig van uw huisarts, de KNO arts of ander medisch specialist. Na een gehooronderzoek en eerste consult bij onze audiologen, krijgt u een uitnodiging voor een intakegesprek. Deze behandeling valt onder medisch-specialistische zorg en wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. Meer informatie in het bestand hieronder.

Sluit de enquête