Voorlichtingsfilm “naar de operatiekamer” beschikbaar!

Resultaat van krachtige samenwerking tussen patiëntenpanel MCCC en (zorg)professionals.

Wat komt er op me af als ik een operatie moet ondergaan? Dit is één van de belangrijkste vragen van onze patiënten, voor wie een operatie nodig is. Om deze vraag zo laagdrempelig en compleet mogelijk te beantwoorden, lanceren we de voorlichtingsfilm ‘naar de operatiekamer’. Voor het maken van deze film werkten onze (zorg)professionals samen met het patiëntenpanel van het Maastricht UMC+ Comprehensive Cancer Center (MCCC).

Patiënt: “Het was toch wel even schrikken toen ik op de operatiekamer aankwam en er ineens een heleboel mensen om me heen stonden. Ik was hier graag beter op voorbereid geweest.” Chirurg: “Hoe mooi zou het zijn als we een film maken waarin de patiënt die een operatie moet ondergaan aan de hand wordt genomen. Van aanmelden bij de verpleegafdeling tot rustig wakker worden op de recovery.”

Project
Het zaadje was geplant voor de informatieve film “naar de operatiekamer”. Het werd een project dat door het patiëntenpanel van het Maastricht UMC+ Comprehensive Cancer Center (MCCC) een zeer warm hart werd toegedragen. Zij hebben er dan ook voor gezorgd dat de financiering geregeld werd. Toen het project daadwerkelijk van start kon, gooide de coronacrisis roet in het eten.

Aanhouder wint
Maar de aanhouder wint. Afgelopen zomer werden de laatste puntjes op de i van het script gezet en kon er een planning worden gemaakt. In november 2022 werden in twee dagen tijd alle scènes opgenomen. Het resultaat mag er dan ook zijn. Een initiatief van het MCCC, maar uiteindelijk een voorlichtingsfilm die geschikt is voor alle patiënten die in ons ziekenhuis een operatie ondergaan.

Ondergaat u binnenkort een operatie in het Maastricht UMC+? Of gewoon nieuwsgierig? Kijk dan de voorlichtingsfilm.

De film is financieel mede mogelijk gemaakt door Stichting Ackermans.

Naar de operatiekamer

 

Sluit de enquête