Podcast 'Dementie, eHealth en inclusieve zorg'

eHealth toepassingen (zoals apps of websites) maken gebruik van het internet om de fysieke en mentale gezondheid te verbeteren. Ook voor dementie zijn er al veel eHealth toepassingen ontwikkeld - denk aan dementie.nl of ons eigen Partner in Balans programma. We zien echter dat veel eHealth toepassingen niet tegemoet komen aan de veelheid van ervaringen en achtergrond van mensen met dementie en hun naasten.

Dr. Hannah Christie van het Alzheimer Centrum Limburg heeft afgelopen jaar een onderzoek uitgevoerd in Nottingham (UK) rond inclusieve eHealth voor dementie. Hiervoor werkte ze samen met Mojatu, een organisatie voor de Afrikaanse gemeenschappen in Nottingham. In hun podcast Bring it to the Table, hebben Hannah en Ellie van Mojatu besproken hoe dementiezorg beter toegespitst kan worden op specifieke culturele behoeften rond ouder worden en hoe eHealth hierbij kan helpen.

Dit onderzoek vond plaats aan Nottingham Trent University, onder begeleiding van dr Penelope Siebert en gefinancierd door een Niels Stensen Fellowship. De aflevering is (in het Engels) te beluisteren via Spotify: https://open.spotify.com/episode/0lof8JM82P8tpn7J8DMhFj?si=c4665b9f25c44164

Sluit de enquête