Patiëntendag Schedelbasisaandoeningen

Op vrijdag 30 september organiseerde het Radboudumc – Maastricht UMC+ Expertisecentrum voor Schedelbasispathologie een patiëntendag. Meer dan 250 gasten waren afgereisd naar de locatie in Vught.
Er was een gevarieerd programma afgestemd op patiënten met meerdere typen aandoeningen in de schedelbasis. Zo werd onder andere besproken wat schedelbasisaandoeningen zijn, werd nader ingegaan op de verschillende typen behandeling, en waren er presentaties over verschillende symptomen en klachten die kunnen ontstaan. Daarnaast was ook aandacht voor het thema kwaliteit van leven en hoe het is om te leven met een (chronische) aandoening. Tijdens de lunch en koffiepauze was er gelegenheid om met verschillende patiëntenorganisaties en stichtingen in contact te komen.

In samenwerking met de stichting Stophersentumoren is een crowdfunding campagne gelanceerd om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek (www.stophet.nl/schedelbasistumoren), de stichting zal de binnengekomen donaties daarnaast ook nog eens verdubbelen!

Lees meer over schedelbasisaandoeningen: Expertisecentrum Schedelbasisaandoeningen | Hersen+Zenuw Centrum (mumc.nl)

patientendag
patientendag
patientendag
patientendag
Sluit de enquête