31 juli 2020

Olaf Schijns Sectievoorzitter bij Europese Vereniging Neurochirurgie

Olaf Schijns NeurochirurgSectievoorzitter bij Europese Vereniging NCHPer 1 augustus treedt neurochirurg dr. Olaf Schijns van het Maastricht UMC+ aan als sectievoorzitter functionele neurochirurgie bij de European Association of Neurosurgical Societies (EANS). In eerste instantie als interim voorzitter, waarna in oktober een officiële benoeming zal plaatsvinden.

Bij de Europese vereniging van neurochirurgen zijn in totaal zo’n 6.000 neurochirurgen aangesloten.

 

Functionele neurochirurgie behelst het operatief ingrijpen in structuren van het zenuwstelsel (hersenen, het ruggenmerg of de zenuwen) met als doel om de werking ervan te beïnvloeden. Daarbij gaat het om delen van de hersenen die niet goed functioneren bij bijvoorbeeld ziekten die gepaard gaan met bewegingsstoornissen (ziekte van Parkinson), bij bepaalde vormen van epilepsie of bij bepaalde vormen van (chronische) pijn.

Olaf Schijns, die als hoofdaandachtsgebied onder meer de epilepsiechirurgie heeft, is vereerd met zijn benoeming: “Samenwerken om de neurochirurgische zorg overal in Europa te innoveren en verbeteren is het devies. Daarom streven we er zo veel als mogelijk naar om nieuwe technieken en kennis met elkaar te delen en de Europese opleiding van aanstaande neurochirurgen op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Natuurlijk is het dan een hele eer om daar namens het Maastricht UMC+ richting aan te mogen geven.”