Nieuws voor mensen die een beroerte hebben gehad

Er vindt onderzoek plaats naar een medicijn dat mensen die een beroerte hebben gehad mogelijk een beter geheugen geeft en andere klachten die te maken hebben met denkfuncties kan verminderen. De eerste resultaten zijn veelbelovend! Doet u mee?
 • Wie?
  Maastricht University is op zoek naar 100 mensen tussen de 41 en 70 jaar die langer dan één jaar geleden en na hun veertigste een beroerte hebben gehad en nu geheugenproblemen ervaren.
 • Waarom?
  Doel van het onderzoek is om na te gaan of een behandeling van drie maanden met een bestaand medicijn (Roflumilast/Daxas®) de hersenfuncties kan verbeteren bij mensen die minstens een jaar na een beroerte nog steeds geheugenproblemen hebben.
 • Hoe?
  Het onderzoek duurt ongeveer 24 weken. Voor het onderzoek is het nodig dat u eerst één keer naar Maastricht Universiteit komt voor een geschiktheidsonderzoek. Als hieruit blijkt dat u kunt deelnemen aan de studie, is het voor het onderzoek nodig dat u nog 4 keer in 6 maanden thuis getest wordt, dit duurt per keer ongeveer 2 uur. Verder neemt u elke dag één pil met water in. Als blijk van waardering ontvangt u voor elk thuisbezoek een VVV-cadeaubon ter waarde van €20,-.
 • Placebogecontroleerd
  Effecten worden vergeleken tussen de Roflumilast-groep en een groep die een niet-werkende neppil (placebo) krijgt. Deelnemers worden per toeval ingedeeld. Als u in de placebogroep bent ingedeeld, krijgt u achteraf alsnog de mogelijkheid om een Roflumilast behandeling te krijgen.
 • Interesse?
  Wilt u meedoen? Meld u aan bij uitvoerend onderzoeker Jill Kerckhoffs via 06 42972115 of j.kerckhoffs@maastrichtuniversity.nl. Voor deelname volgt een geschiktheidsonderzoek. Uitgebreide informatie over het onderzoek vindt u hier: www.rostmema.nl

Meer informatie over wetenschappelijk onderzoek 

Sluit de enquête