Geef Ooronderzoek Gehoor!

Wist je dat in Nederland zo’n twee miljoen mensen, jong en oud, last hebben van oorproblemen zoals gehoorverlies, oorsuizen of evenwichtsproblemen? Over de oorzaak en behandeling van deze beperkingen is nog veel onbekend. Duidelijk is wel dat de gevolgen van de aandoeningen voor de mensen die er mee te maken krijgen ingrijpend zijn. Om de kwaliteit van leven met een ooraandoening te verbeteren en zelfs sommige ooraandoeningen te genezen, is veel meer onderzoek nodig. Het Oorfonds zet zich hier voor in.
Als het om wetenschappelijk onderzoek gaat, krijgen de oren nu nog niet zoveel aandacht. Daar wil het Oorfonds verandering in brengen.

In oktober startte daarom het project ‘Geef Ooronderzoek Gehoor’. In dit project zet het Oorfonds, samen met 3 academische centra, een crowdfundingsactie op.  Elk academisch centrum heeft een eigen onderzoek. In het MUMC+ in Maastricht  onderzoekt Elke Devocht (audioloog/onderzoeker) het effect van oogbewegingen op het evenwicht. 
Elk  onderzoek heeft  zijn eigen crowdfunding. Het doel is om eind december per onderzoek in ieder geval 15.000 euro op te hebben gehaald. Op de website oorfonds.nl valt te zien hoeveel ieder onderzoek inmiddels heeft opgehaald en dus ook hoeveel nog nodig is.  
Het Oorfonds heeft er bewust voor gekozen de onderzoekers en de mensen om wie het gaat, de patiënten, aan het woord te laten. Op de Oorfonds site leggen de onderzoeker en de patiënt per onderzoek in korte filmpjes uit waarom hun onderzoek wordt gedaan en vooral wat het betekent voor een patiënt als er een oplossing of verbetering zou komen. Dat is waar het Oorfonds zicht op richt; mensen met een ooraandoening, jong en oud, weer meer kwaliteit van leven geven.

Kijk hier het filmpje: https://youtu.be/CpqDkcMPytg

Steun Elke Devocht of  (een van) de onderzoeken, ga naar oorfonds.www.oorfonds.nl/geefooronderzoekgehoor/evenwicht

Alle donaties, groot en klein, zijn welkom. Zo geven we aan ooronderzoek gehoor! 

Sluit de enquête