4 maart 2020

BrainACT

Op vrijdag 17 januari was Caroline van Heugten de keynote speaker op het inspirerende symposium georganiseerd door Mindlink psychology, praktijk voor neuropsychologie, in Perth, Western Australia.  BrainACT  Mindlink en het EHL gaan samenwerken m.b.t. de BrainACT-studie, waarbij wordt onderzocht of ACT een effectieve behandeling is voor angst en somberheid na een hersenletsel.Onderzoeker Johanne Rauwenhoff heeft een reisbeurs ontvangen om de samenwerking verder mogelijk te maken. Zij zal Diane Whiting en Dr. Pascalle Bosboom bezoeken.

 

BrainACT onderzoek

Na het meemaken van een hersenletsel krijgen veel mensen te maken met stemmingsklachten zoals angst of somberheid. Op het moment weten we nog niet hoe we deze klachten het beste kunnen behandelen. Met de BreinACT-studie wordt onderzocht of Acceptance and Commitment Therapy (ACT) een effectieve behandeling is voor angst en somberheid na een hersenletsel. Op dit moment zoekt het BreinACT-team deelnemers, mensen uit het hele land kunnen hieraan deelnemen.

Wilt u meedoen aan het BreinACT-onderzoek of wilt u meer informatie? Dan kunt contact opnemen met hoofdonderzoeker Johanne Rauwenhoff: .

Het onderzoeksprotocol van de studie is te lezen in dit artikel: https://lnkd.in/dRqHC9h.