25 oktober 2019

Dutch Huntington symposium

Het Dutch Huntington Disease Research Network en het Huntington Netwerk Nederland organiseren samen met dr. Mayke Oosterloo van het Maastricht UMC+ en prof. dr. Harrie Kampinga van het UMC Groningen een eerste gezamenlijk Huntington symposium. Dit vindt plaats op vrijdag 25 oktober 2019 in Groningen. De keynote spreker is dr. Ed Wild van het University College London (Verenigd Koninkrijk). Hij zal een voordracht geven over ziektemodificerende therapieën bij de ziekte van Huntington.

Onderzoekers, bedrijven en zorgverleners met interesse in de ziekte van Huntington zijn van harte welkom om zich aan te sluiten bij een van de netwerken en deel te nemen in de jaarlijkse meetings.

Het Dutch Huntington Disease Research Network ondersteunt en promoot wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Huntington in Nederland dat zich richt op pathogenese, het vinden van nieuwe medicatietargets en het ontwikkelen van innovatieve behandelingen om deze ziekte te voorkomen, te vertragen en te genezen. Het Huntington Netwerk Nederland stelt zich tot doel om zorgverleners die met patiënten met de ziekte van Huntington werken bijeen te brengen en wetenschappelijk onderzoek gericht op betere zorg voor deze groep patiënten te bevorderen.

Registratie en abstract indienen

Voor registratie stuurt u een e-mail met uw gegevens naar: g.noppert@umcg.nl.
De deadline voor het indienen van een abstract is 1 oktober 2019. Drie weken later maken wij bekend wie geselecteerd is voor het geven van een presentatie of posterpresentatie.