Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Agenda

2 t/m 21 september Muziekspektakel ''Alzheimer'' in 7 theaters in Limburg

Bestel nu je tickets

Het Productiehuis Limburg en Alzheimer onderzoekfonds Limburg presenteren in september 2021 het oratorium Alzheimer in zeven theaters in Limburg.' Alzheimer' is een muziekspektakel, waarin de ziel van dementie wordt blootgelegd!

Oratorium Alzheimer
'Alzheimer' is een muziekdramatische productie om het 20-jarig bestaan van Alzheimer Centrum Limburg te vieren. Met liederen (aria’s), koren, instrumentale voor- en tussenspelen en verbindende teksten worden diverse aspecten belicht van de ziekte alzheimer, de meest voorkomende vorm van dementie, en van het onderzoek naar oorzaak, preventie en behandeling. Wat gaat er om in het hoofd van de zieke, welke beproevingen moet de partner doorstaan, hoe gaan mantelzorger en thuiszorg met de situatie om? Maar ook: voor welke uitdagingen zien onderzoekers zich geplaatst? Ook daar zijn er twijfels, frustraties, teleurstellingen. Over carrièrekansen, afgewezen artikelen en subsidies, de onderlinge competitie voor onderzoeksmiddelen en het uitblijven van zicht op een simpele oplossing in de vorm van een medicijn.

Toch gloort er licht aan de horizon. Door vernieuwend onderzoek worden op het gebied van preventie en behandeling de laatste jaren belangrijke stappen gezet. Een beter leven mét dementie is mogelijk. Er is dus hoop! Vandaar dat de compositie ‘Hoop’ van pianist Louis van Dijk – hij was de laatste jaren van zijn leven alzheimerpatiënt − als rode draad door het oratorium loopt. De teksten van de vertellers en de lied-/koorteksten zijn nieuw geschreven. Verder wordt er gebruik gemaakt van bestaande muziek, die speciaal voor deze productie is gearrangeerd. De gebruikte muziek is zeer divers: van kunstlied tot opera-aria en van popsong tot filmmuziek. De cast bestaat uit: Rob Reyners, Suzan Seegers, Fenna Ograjensek, Vincent Kusters en Rufus Hegeman. De teksten werden geschreven door Jos Frusch. De regie is in handen van Sybrand van der Werf.

Tournee
Voorstelling 1: 2 september 2021 Parkstad Limburg Theater in Kerkrade
Voorstelling 2: 5 september 2021 Openluchttheater in Valkenburg
Voorstelling 3: 9 september 2021 Schouwburg in Venray
Voorstelling 4: 11 september 2021 Oranjerie in Roermond
Voorstelling 5: 15 september 2021 Muziekgieterij in Maastricht
Voorstelling 6: 16 september 2021 De Domijnen in Sittard
Voorstelling 7: 21 september 2021 De Maaspoort in Venlo

Tickets
Kaarten zijn 20 euro per persoon en te bestellen door een mail te sturen naar Paula Snijders van Alzheimer onderzoekend Limburg: p.snijders@hfl.nl. Vermeld s.v.p. uw naam, achternaam, adresgegevens en het aantal tickets voor welke voorstelling. Graag tot ziens in september in een van de theaters in Limburg.

Sluit de enquête