Voorspellend DNA-onderzoek

Iemand die uit een familie komt waarin de ziekte van Huntington voorkomt en wil weten of hij/zij de aanleg voor de ziekte heeft (voorspellend DNA onderzoek) kan een afspraak maken op de polikliniek Klinische Genetica. Ook als hij/zij nog twijfelt over DNA onderzoek, kan een afspraak gemaakt worden om de keuze te bespreken met de klinisch geneticus en psycholoog.

Om zekerheid te krijgen kan DNA-onderzoek worden aangevraagd. Dit gebeurt door afname van een buisje met bloed. De uitslag is na 6 weken bekend en wordt door de klinisch geneticus en/of neuroloog met de patiënt besproken.

Voor meer informatie kunt u de website van de klinische genetica MUMC+ bezoeken. Op deze website vindt u ook informatie over de voor- en nadelen van voorspellend DNA-onderzoek .

In onderstaande folder kunt u meer lezen over erfelijkheid en de ziekte van Huntington.

Informatieve podcast 'Zieke Erfenis' Bent u belast met een erfelijke aandoening of bent u drager? Twijfelt u over erfelijkheidsonderzoek? Weet u niet goed hoe u uw familie moet inlichten of hoe u uw zorgen bespreekbaar maakt? Luister dan naar de podcast 'Zieke Erfenis' van de EO.
Direct naar de podcast
Sluit de enquête